Blog

Hamstringblessure

De hamstring is een groep van drie spieren aan de achterkant van je been. Deze spieren lopen van je zitknobbel naar de binnen- en buitenzijde van je knie.

Hoe ga je om met de meest voorkomende blessures?

Iedere loper raakt wel eens geblesseerd. Heel vervelend, maar dat hoort nu eenmaal een beetje bij onze sport. Maar welke blessures komen nu eigenlijk het meest voor bij lopers? En belangrijker: wat kun je er tegen doen?

Veel voorkomende blessures bij kinderen

Aanhechtingen van de pezen aan de groeischijven zijn veel voorkomende sportblessures bij kinderen. Wat kun je er aan doen en zijn ze te voorkomen? Deze blessures treden op ter hoogte van de aanhechting van de pezen aan de groeischijven. Tijdens de groei zijn dit kwetsbare punten in het lichaam van een kind.

Voetklachten bij wielrennen

Pijn in je voeten is een vervelend probleem als je daar tijdens het fietsen mee wordt geconfronteerd. Vooral met warm weer kan je er last ervan krijgen. Maar niet alleen ‘branderige’ voeten, ook pijn aan de teennagels kan voorkomen. Hieronder staan de meest voorkomende klachten genoemd en wat hieraan te doen

Hardlopen en blessures

Hardlopen is een erg populaire sport. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig werd hardlopen als recreatieve sport ontdekt. Naar schatting lopen ruim 2,5 miljoen mensen regelmatig hard. Dit zijn voornamelijk recreatieve lopers tussen de 35 tot 50 jaar die meestal ongeorganiseerd lopen.

Hallux valgus

Hallux valgus is een veelvoorkomende aandoening, die lastig en pijnlijk kan zijn en die men vaak lelijk vindt. De prevalentie varieert tussen de 2 en 44%, afhankelijk van de bestudeerde populatie en de inclusiecriteria.1 De prevalentie neemt toe met de leeftijd.

Hielspoor

Wat zijn de symptomen van hielspoor (peesplaatontsteking / fasciitis plantaris)? Allereerst is dat natuurlijk de pijn onder de hiel. Veel mensen hebben met name 's ochtends bij het opstaan extra veel pijn, maar verder kun je de hele dag door last hebben, vooral bij lang staan en lopen

Zijn jouw loopschoenen al aan vervanging toe?

We hoeven je niet meer te vertellen dat een degelijk paar loopschoenen cruciaal is voor elke jogger. Ze beschermen je tegen blessures en blaren, en helpen je beter presteren. Als ze niet versleten zijn tenminste. Op alles staat een houdbaarheidsdatum, en dat geldt dus ook voor je loopschoenen.

De praktijk in de krant

Charlotte Plouvier (23) startte onlangs in de Groenestraat in Reninge een podologiepraktijk op. Charlotte Plouvier studeerde Latijn-Wiskunde aan het lyceum Hemelsdaele in Brugge en volgde daarna een bacheloropleiding podologie aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Kindervoetjes en turnpantoffel

Turnen was vroeger “Zweedse Gymnastiek”. Iedereen herinnert zich de turnzalen nog met balken, klimladders, klimtouwen, klimrekken, Zweedse banken en misschien ook nog die eigen geur
Podologie Charlotte Plouvier. Copyright © 2024