De praktijk in de krant

"Omdat ik zelf in een zelfstandig milieu ben opgegroeid en de drang had om zelf iets op te bouwen, heb ik een zelfstandige praktijk als podologe opgestart", vertelt Charlotte. 

"Het is een beroep waar je enorm veel voldoening uithaalt. Je helpt mensen van hun klachten af en je schenkt hen op die manier een comfortabeler actiever leven." Het takenpakket van een podologe is heel divers.

"Enerzijds heb je de voetverzorging waarbij vooral de moeilijkere zaken aan bod komen zoals ingegroeide nagels, pijnlijke eeltvorming en eksterogen en wondzorg bij diabetespatiënten", somt Charlotte op. "Anderzijds kunnen mensen met rug-, knie- of voetklachten bij mij terecht voor een volledig onderzoek. Gang- en loopanalyse zijn een heel belangrijk gegeven hierbij omdat er op die manier enorm veel informatie kan gehaald worden uit een al dan niet foutief gangpatroon. De oplossing kan dan variëren van schoenadvies of een podologische zool tot doorverwijzing naar een kinesist of osteopaat." 

"In de praktijk heb ik gekozen om te werken op basis van een 3d-scan waarbij de zool uit één materiaal bestaat", gaat de podologe uit Reninge verder, " het grote voordeel hiervan is dat deze in de wasmachine kunnen en zo hygiënisch een langere levensduur hebben dan een klassieke steunzool. Er kunnen met sturende zooltherapie mooie resultaten bekomen worden. Op die manier vermijd je operaties."

De praktijk van Charlotte Plouvier is landelijk gevestigd in de leegstaande boerderij van haar grootouders. "voor parkeergelegenheid hoeven de mensen dus zeker geen schrik te hebben. Het is zeer rustig gelegen", aldus nog Charlotte Plouvier.

 

Delen: 
Podologie Charlotte Plouvier. Copyright © 2022